Veenverhalen.nl

Avondwandelingen

Verken het Haaksbergerveen tijdens onze thematische avondwandelingen en ontdek de diverse facetten van dit
betoverende gebied onder begeleiding van lokale experts.
Avondwandeling "Flora & Fauna" 10 juli 2024

Onder leiding van de boswachter gaan we tijdens de “Flora & Fauna” wandeling op ontdekkingstocht door de weelderige natuur van het Haaksbergerveen. Laat je verwonderen door de verschillende plantensoorten en de levendige fauna die hier hun thuis hebben gevonden.

Avondwandeling "geschiedenis" 24 juli 2024

Tijdens de “Geschiedenis” wandeling, geleid door een gids van de historische kring, worden eeuwenoude verhalen tot leven gewekt. Ontdek de rijke geschiedenis van het Haaksbergerveen en laat je meevoeren naar vervlogen tijden.

Avondwandeling "Mensen" 7 augustus 2024

Ontmoet de “mensen van het Haaksbergerveen” tijdens een boeiende wandeling onder leiding van een inspirerende gids. Luister naar de verhalen over hoe de lokale bevolking in het veen leefde en woonde, en leer meer over hun unieke levenswijze.

Avondwandeling "Spookverhalen" 14 augustus 2024

Voor de durfals is er de “Spookverhalen” wandeling, waarbij de gids je meeneemt naar de donkerste hoekjes van het Haaksbergerveen en je laat kennismaken met de bovennatuurlijke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden gedurende de eeuwen.

Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, geschiedenis, lokale cultuur of het bovennatuurlijke, onze avondwandelingen beloven een onvergetelijke ervaring te bieden in het mysterieuze Haaksbergerveen. 

Wij vertrekken uiterlijk om 18:45 uur, vanaf 18:15 uur bent u van harte welkom voor een kop thee of koffie.

De kosten van de wandeling bedragen € 7,50 incl. koffie of thee.