Veenverhalen.nl

Avondwandeling Mensen van het Haaksbergerveen.

Datum evenement:

07/08/2024

Tijd evenement:

18:15

Locatie evenement:

Bezoekerscentrum Schaapskooi

Deze avondwandeling heeft als thema “mensen van het Haakbergerveen”.

Wat een intrigerend uitje! Het verkennen van het Haaksbergerveen onder begeleiding van een ervaren gids biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in het leven van de mensen die ooit in dit veengebied woonden en werkten. Je kunt verwachten verhalen te horen over hoe ze hun huizen bouwden op de rand van het veen, hoe ze gebruikmaakten van de natuurlijke hulpbronnen om te overleven, en hoe ze omgingen met de uitdagingen van het leven in zo’n omgeving.

De geschiedenis van veenbewoners kan fascinerend zijn, met hun unieke manieren van leven, werken en gemeenschapsvorming. Het is ook een kans om meer te leren over de traditionele ambachten en vaardigheden die werden gebruikt om in het veen te leven, zoals turfwinning en het vervaardigen van gereedschappen.

Zorg ervoor dat je vragen stelt en actief deelneemt aan de gesprekken om een dieper begrip te krijgen van deze boeiende geschiedenis. En wie weet, misschien kom je zelfs nog wel enkele overblijfselen uit die tijd tegen tijdens je verkenningstocht!

Aanmelden:

Ticket Type: Ticket aantal Prijs per ticket:
Avondwandeling
25 Left:
 7,50
Hoeveelheid: Totaal
Totaal aantal plaatsen: 25 (25 Left:)
  • Bezoekerscentrum Schaapskooi
  • Schapendrift 11
  • Haaksbergen
  • 7481 TK
  • Nederland

Event Schedule Details

  • 07/08/2024 18:15   -   21:00
Deel dit evenement
Voeg toe aan uw kalender