Veenverhalen.nl

Een dag naar de herder op de heide

“Kom tot je zelf in deze hectische tijd “
De Stichting Schaapskudde Haaksbergen organiseert in samenwerking met het IVN Haaksbergen wandelingen naar de schaapskudde in het Haaksbergerveen.
De start is in het Bezoekerscentrum van de Schaapskudde. Onder het genot van een kop koffie vertelt de IVN gids over de kudde, de schaapskooi en het Haaksbergerveen.
Dan trekken we het veen in, op zoek naar de kudde. Onderweg vertelt de gids over van alles wat je onderweg tegenkomt.
Eenmaal bij de schaapskudde ervaar je de rust van de kudde, die graast in het veen, bij elkaar gehouden door de honden, onder het toeziend oog van de herder.
Het verdere verloop van de dag gaat in overleg met de deelnemers. Er is de mogelijkheid een rondje te wandelen met de gids. Ook is het mogelijk om aan het einde van de middag de kudde te vergezellen naar de nachtweide.
Op de volgende data kan men deelnemen aan deze rustgevende wandeling:
Zondag 18 juni, dinsdag 4 juli, (16 en 18 juli zijn vervallen daar dan de schapen niet op de hei zijn), zondag 30 juli, dinsdag 1 augustus, zondag 13 augustus, dinsdag 15 augustus, zondag 27 augustus, zondag 10 september en zondag 24 september.
Het is niet toegestaan om honden mee te nemen, ook niet aan de lijn daar dit problemen kan geven met de schapen en de schaapshonden
Voor boeking: klik op de wandeling van uw keuze.